Под ръководството на специализираната прокуратурата и с помощта на Агенцията за

...
Под ръководството на специализираната прокуратурата и с помощта на Агенцията за
Коментари Харесай

С помощ от САЩ службите удариха наркотрафиканти

Под управлението на профилираната прокуратурата и с помощта на Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати чиновници на ГДБОП удариха международна организирана незаконна група за трафик на опиати от Турция през България към Щатите. Към момента за период от 24 часа са арестувани шестима души, единият от които е почитан член на престъпната организация, оповестиха от държавното обвиняване.

В хода на разследването територията на страна са извършени претърсвания и изземвания в жилища и коли в разнообразни обитаеми места. Намерени са към 20 кг. хероин на стойност 260 хиляди евро, който представлявал дребна част от по-голяма пратка. Отделно са конфискувани 40 000 евро, документи, телефони и други доказателства за незаконната активност, обясни основен комисар Любомир Янев, шеф на ГДБОП. 

По негови думи новото в този случай е, че действително на територията на България се реализират покупко-продажби сред престъпни субекти, които след това се пробват да транспортират опиата на територията на Западна Европа и след това към Съединени американски щати. Янев обаче не посочи по какъв метод тъкмо се е осъществявал трафика на дрогата. Наркотикът бил съхраняван на територията на София, а по оперативни данни е импортиран с камион през сухопътната граница.

Към момента в ареста се намират двама сръбски и трима български жители, както и лице с македонско и българско поданство. Смята се, че сърбинът е управлявал незаконната интервенция.  " Изключително дейни бяха представителите на Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати, които реализираха пълноценно и ползотворно съдействие със чиновници на ГДБОП ", сподели през днешния ден ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР